blank

Jedna od najvećih ljubavi: Ovo razumiju samo osobe koje imaju stariju sestru

Pročitajte

Kako prepoznati ljude koji nisu toliko pametni kao što misle?

Kako prepoznati ljude koji nisu toliko pametni kao što misle? Lako, kažu psiholozi i to uz pomoć...

‘Naša mala tajna’, nova pjesma Sandija Cenova! (VIDEO)

Zarazni refren, ples i glazbeni povratak u kraj 80-ih i početak 90-ih, u novom modernom izričaju.

Komesar odlučio da završi rukometnu sezonu mimo odluke UO RSBiH

Komesar takmičenja muške rukometne Premijer lige BiH Srđan Jović danas je donio je Odluku o okonačanju sezone...

Studija provedena na Univerzitetu De Montfort u Leicesteru i Univerzitetu Ulster u Sjevernoj Irskoj pokazala je da osobe koje su odrasle sa sestrom imaju pozitivniji pogled na život.

Istraživanje među osobama između 17 i 25 godina otkrilo je da sestre potiču otvorenu komunikaciju u porodici, što je jedan od preduslova dobrog mentalnog zdravlja, prenosi Zadovoljna.hr.

To je samo jedna od dobrobiti odrastanja sa sestrom. Sastavili smo popis deset stvar koje razumiju osobe koje imaju stariju sestru…

  1. Niko neće tako brzo i bespogovorno stati na tvoju stranu kao starija sestra. Bez obzira na to je li u pitanju problem na poslu, s prijateljicama ili u ljubavnoj vezi, ona će uvijek biti tvoja najveća podrška.
  2. Ona će ti uvijek reći istinu, čak i kad istina boli. No upravo zato najviše vjeruješ njenom mišljenju – znaš da ti ne mulja.
  3. Budući da je prva prošla sve neugodnjake puberteta, upravo je starija sestra bila izvor informacija o prvim mjesečnicama, aknama i drugim hormonalnim pitanjima. Situacija nije ništa drugačija ni danas, i dalje je rado pitaš: Je li ovo normalno?
  4. Njen je ormar s odjećom i tvoj ormar s odjećom. Tvoj ormar s odjećom je tvoj ormar.
  5. Ona zna tvoje najneugodnije trenutke iz života. Ako ih već neko mora znati, drago ti je što ih zna tvoja starija seka. Znaš da ih nikada neće nikome otkriti.
  6. Možete se posvađati u manje od minute, ali ste zaštitnički nastrojene jedna prema drugoj. Niko ne smije reći ništa loše o tvojoj sestri.
  7. Bliske ste, čak i ako ne živite u istom mjestu i ne vidite se često. Ona zna sve šta se događa u tvom životu.
  8. Njena djeca su tvoja djeca. Iako nikada niste pričale o tome, otkako je rodila, preuzeli ste ulogu druge majke njene djece. Podrazumijeva se da ćete biti uz njih kad god zatreba.
  9. S godinama ste razvili interne šale koje niko ne razumije osim vas dvije. Zapravo, imate neki svoj tajni zajednički jezik koji ne razumiju ni vaši roditelji. Nekad čak ne morate reći ni riječ da biste se razumjeli.
  10. Zahvaljujući njoj znaš šta je bezuslovna ljubav.
blank
Više s weba

Najnovije

Kako prepoznati ljude koji nisu toliko pametni kao što misle?

Kako prepoznati ljude koji nisu toliko pametni kao što misle? Lako, kažu psiholozi i to uz pomoć...

‘Naša mala tajna’, nova pjesma Sandija Cenova! (VIDEO)

Zarazni refren, ples i glazbeni povratak u kraj 80-ih i početak 90-ih, u novom modernom izričaju. Najjednostavniji je...

Komesar odlučio da završi rukometnu sezonu mimo odluke UO RSBiH

Komesar takmičenja muške rukometne Premijer lige BiH Srđan Jović danas je donio je Odluku o okonačanju sezone 2019./2020 Ovo...

Nakon Alena Islamovića „Srčani udar“ objavljuje i duet sa Zlatanom Ćehićem Ćehom

Grupa „Srčani udar“ sutra predstavlja novi singl „Divlja Merry“, koji će biti uvršten na njihov sedmi studijski album „Sve ili Ništa”.

Crnogorac: Ostvarili smo cilj, mjesto nam je u Premijer ligi BiH

Nakon odluke Takmičarske komisije Nogometnog saveza BiH o okončanju prvenstva u Premijer ligi BiH, očekuje se da će tu odluku verifikovati i...

Možda vas zanima i ovo

blank