Mozzart ima sluha za hor Kasiopeja iz Zenice

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću uručio je donaciju udruženju seniora koji se bave muzikom i kreativnim razvojem

Humanitarni karavan Mozzarta nastavljen je u Zenici, gdje je ova kompanija  pomogla u organizaciji koncerta Gradskog hora Kasiopeja. Ova pomoć  bila je  prava “muzika za uši” za sve članove udruženja seniora koje se bavi umjetnošču i kulturom. Članice hora su pretežno žene starosti oko 65 godina, ali one imaju pojačanje u vidu dva člana.  Svi oni na jedan lijep i kreativan način upotpunjuju svoje slobodno vrijeme.

mozzart ima sluha za hor kasiopeja iz zenice

“Najviše  se oslanjamo na naše prijatelje i donatore, tako da nam je svaka pomoć dobrodošla, pogotovo kada imamo koncerte.  Hvala Mozzartu što nam je pomogao, to je za nas neočekivana gesta jer pokazuje da ima smisla sve što radimo. Mi njegujemo jedan starinski način rada, pjevamo od klasičnih horskih djela do filmske i duhovne muzike, to je zasluga ponajviše umjetničkog rukovodioca Aldine Aganović”, kaže Branka Mehmedović, predsjednica ovog udruženja.

mozzart ima sluha za hor kasiopeja iz zenice

Ona dodaje da hor zvanično postoji od 2018. godine, ali da one sarađuju mnogo duže. Podršku im daje i harmonikaški orkestar koga čine profesionalci, pretežno profesori osnovne i srednje muzičke škole u Zenici.

mozzart ima sluha za hor kasiopeja iz zenice

Za svoj trud, entuzijazam i muzikalnost dobile su i zlatnu medalju na Međunarodnom horskom takmičenju Bijeljina 2019. kao i nagradu Grada Zenica.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU