Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

Ms&Wood nastavlja stipendirati sve učenike Drvoprerađivačke škole u Fojnici

Bosanskohercegovački proizvođač namještaja Ms&Wood iz Fojnice nastavlja stipendirati sve učenike Srednje drvoprerađivačke škole u ovom gradu.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Osim stipedniranja, kompanija će i iduće, školske 2019/2020 godine pružiti uvjete za redovnu praksu, ali i plaćenu, tj. ferijalnu praksu u fabrici. Bit će osiguran obrok za sve učenike, kao i nabavka knjiga i školskog pribora za učenike slabijeg materijalnog stanja. Napredne učenike očekuje dalje stipendiranje na fakultetima, a organizovane su i posjete međunarodnim sajmovima. Svima njima nakon školovanja osigurano je zaposlenje kao i mogućnost napredovanja u jednoj od vodećih industrija namještaja u regiji.

“Pozivamo maturante osnovnih škola i njihove roditelje da upisuju svoju djecu u škole sa proizvodnim zanimanjima. Naša jedina šansa je u proizvodnji, razvoju industrije i kreiranju nove vrijednosti. U tom smislu naša svijetla budućnost može biti i u drvnoj industriji kao vodećoj privrednoj grani u državi. Kao kompanija učinit ćemo sve što je u našoj moći da zaustavimo odlazak pogotovo mladih ljudi, na potezu su ostali”, poručio je Muhamed Pilav vlasnik i direktor kompanije Ms&Wood.

Pilav ističe da napori koje kompanija ulaže u edukaciju mladih, te promociju rada i znanja, nailaze na značajan odziv. U posljednjih nekoliko godina, a pogotovo u posljednje vrijeme, fabriku u Fojnici posjećuje na stotine studenata, učenika i djece iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i iz inozemstva.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

“Zimus smo imali posjetu iz jednje švedske i jedne sarajevske srednje škole. U aprilu su nas posjetili učenici i profesori Srednje tehničke škole iz Zavidovića. Planirane su posjete učenika iz ilidžanske Tehničke škole, i drugih. Sada imamo veliko interesovanje i osnovnih škola. Prošle sedmice fabriku je posjetilo oko 100 učenika iz Osnovne škole „Muhsin Rizvić“ u Fojnici. Nastavno osoblje želi učenicima pokazati primjere svega onog što uče na časovima i zadovoljstvo nam je što su za to odabrali baš našu fabriku. Iako su to učenici 3. i 4. razreda, imali su jako puno pitanja i bili su oduševljeni što mogu vidjeti kako nastaje namještaj”, kazala je Mirsada Softić HR menadžerica u kompaniji Ms&Wood.

– Naša vrata su širom otvorena za sve mlade ljude koji žele naučiti nešto više o proizvodnji namještaja. Uvijek nam je zadovoljstvo ispričati mladima našu priču i pokazati im da znanje i trud uvijek pronađu svoj put do uspjeha”, ističu u kompaniji.

Ms&Wood je dobitnik nagrade Njemačke vanjskotrgovinske komore – AHK za stručno obrazovanje sa osvojenim 1. mjestom u natječaju iz oblasti dualne edukacije za školsku 2018/2019, a koje je provedeno pod pokroviteljstvom Njemačkog saveznog ministarstva za privredu i energiju. Ms&Wood proizvodi visokokvalitetni dizajnirani namještaja. Trenutno zapošljava oko 400 radnika. Kolekcije namještaja kompanije Ms&Wood dobile su prestižne nagrade German Design Award – Njemačkog vijeća za dizajn, a najzanimljiviji dijelovi kolekcija izloženi su kao eksponati na Milanskom Trienalu. Kompanija izvozi namještaj u više od 40 zemalja svijeta na četiri kontinenta.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

3 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
3 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas