MUP-a KS izvršio raciju u ugostiteljskom objektu u kojem je zatečeno 100 osoba

Postupajući po prethodno sačinjenom Operativnom planu, sinoć su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili raciju u ugostiteljskom objektu “Trezor” u ulici Kranjčevićeva, općina Centar Sarajevo, u kojem je zatečeno oko 100 osoba. 

 – Slobode je lišeno osam osoba zbog sumnje da su počinili krivična djela, i to sedam zbog sumnje da su počinili krivična djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, a jedna osoba zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga – saopćeno je iz MUP-a.

Pronađena je i privremeno oduzeta određena količina raznih vrsta droge, dok je, također određena količina droge pronađena u objektu kao odbačena, te je izuzeta u sklopu izvršenog uviđaja, koji je obavljen po ovlaštenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva KS koje je upoznato o navedenom i pod čijim nadzorom se nastavlja dalji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

Kod jedne osobe je pronađeno hladno oružje i protiv njega će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Tokom navedenih aktivnosti inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kojima su asistirali policijski službenici u vršenju poslova iz njihove nadležnosti, izdali su odgovornom licu prekršajne naloge sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 7.000 KM, kao i mjeru privremene zabrane rada navedenog objekta, nakon čega je objekt zatvoren.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

(FENA)

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU