MUP KS: Uhapšen i ispitan osumnjičeni za pisanje uvredljivih poruka

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su osobu osumnjičenu za  pisanje uvredljivih i prijetećih poruka na vratima  stana jedne katoličke porodice jučer u Sarajevu, te je nakon ispitivanja smještena na liječenje u Psihijatrijsku bolnicu “Jagomir” u Sarajevu.


 
“Dana 14.12.2021.godine u 07,45 sati, obaviještena je Prva PU da je dana 13./14.12.2021.godine u vremenskom periodu od 23,00 do 07,45 sati u stambenoj zgradi, u ulici Isevića sokak, općina Stari Grad Sarajevo, od strane NN lica, na vratima stana vlasništvo D.L. iz Sarajeva ispisano više poruka prijetećeg sadržaja”, navode iz MUP-a KS. 

O ovom je  obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. 

“Pregledom mjesta događaja, kao i dijela navedene ulice uočeno je više ispisanih raznih poruka sličnog prijetećeg sadržaja. Radeći na rasvjetljvanju pomenutog događaja, policijski službenici su identifikovali lice koje je osumnjičeno za izvršenje krivičnog djela, a radi se o E.B., rođen 1989.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, u čijem su stanu na više mjesta također uočene ispisane razne poruke i crteži”, navode iz MUP-a Kantona  Sarajevo.

“Po nalogu postupajućeg tužioca isti je ispitan u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo iz člana 163. stav 1. KZ F BiH (Izazivanje narodne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti) i u pratnji medicinskih radnika, kao i socijalnog radnika smješten je na liječenje u Psihijatrijsku bolnicu “Jagomir” u Sarajevu”, navode iz MUP-a KS. 

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BHRT

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU