MUP SBK / Droga u Šakićima, nezgoda u Vitezu…

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela.

Dana 20.12.2020.godine oko 21,35 sati u mjestu Šakići, općina Travnik, policijski službenici PI Turbe izvršili su kontrolu i pregled vozila marke Opel Isignia, kojim je upravljala O.B. rođena 1994.godine, dok je na mjestu suvozača zatečena N.Š. rođena 1990.godine. Prilikom kontrole navedenog vozila, pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 33 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 17 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže i 6 osoba lakše tjelesne povrede.

Dana 20.12.2020.godine oko 08,10 sati na lokalnom putu u mjestu Rijeka, općina Vitez, dogodila se saobraćajna nezgoda, u kojoj je učestvovalo Putničko vozilo marke Opel Corsa, kojim je upravljala U.O. rođena 1998.godine iz Viteza, koja je zadobila teže tjelesne povrede.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Vitez.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 523 prekršajnia naloga, od kojih je 214 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 11 vozača, od kojih je 5 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU