MUP SBK/ Eksplozija ispred ugostiteljskog objekta u Busovači

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 11 krivičnih djela.

Kontiniuranim planskim aktivnostima policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona su u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom tokom proteklog vikenda uspješno realizovali više akcija u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga.

Naime, dana 08.10.2021.godine  oko 19,15 sati u ulici Bosanska, općina Fojnica policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osoba O.A. rođen 1995.godine i A.K. rođen 1996.godine, obadvojica iz Fojnice. Tom prilikom, kod istih su pronađene određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis.  

Istog dana, oko 22,30 sati u ulici 1. Mart, općina Busovača, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a u saradnji sa timom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe N.M. rođen 1995.godine iz Busovače. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Također, uspješna akcija je realizovana i u mjestu Potkraj, općina Kiseljak, gdje su policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak dana 09.10.2021.godine izvršili kontrolu putničkog motornog vozila VW Golf IV, u kojem je na mjestu vozača zatečan M.K. rođen 1991.godine iz Kiseljaka. Prilikom kontrole kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Dana 10.10.2021 godine oko 23,50 sati u PS Busovača prijavljeno da je u mjestu Strane, općina Busovača ispred ugostiteljskog objekta došlo do eksplozije nepoznate minsko-eksplozivne naprave, kojom prilikom je na objektu nastala materijalna šteta, kao i na porodičnoj kući koja se nalazi u blizini. Prema prijavi, navedeni objekat nije radio u vrijeme ekplozije.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te u saradnji sa nadležnim tužilaštvom pristupili poduzimanju mjera i radnji na rasvijetljavanju predmetnog događaja.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 13 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirana je 21 saobraćajna nezgoda u kojoj je 1 osoba zadobila teže i 1 osoba lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 630 prekršajnih naloga, od kojih je 308 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 29 vozača, od kojih je 6 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU