MUP SBK/ Izgorjela kuća u mjestu Bojska (Gornji Vakuf-Uskoplje)

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo.

Dana 18.08.2021.godine oko 21,40 sati u ulici 325. Brdske brigade, općina Vitez, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe M.S. rođen 2000.godine iz Viteza. Tom prilikom pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

NAKNADNO  RASVIJETLJENO KRIVIČNO DJELO

Policijski službenici kriminalističke policije PS Travnik uspješno su rasvijetlili krivično djelo krađe koje je počinjeno na području općine Travnik. Naime, dana 16.07.2021.godine u PS Travnik prijavljeno je krivično djelo krađe na štetu osobe M.H. iz Travnika.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela A.J. rođen 1993.godine iz Travnika.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom protiv osumnjičenog  se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 9 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 244 prekršajna naloga, od kojih je 97 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno  5  vozača.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 3 vozača.

OSTALI DOGAĐAJI

Dana 18.08.2021.godine oko 08,25 sati u PS Gornji Vakuf-Uskoplje prijavljen je požar na kući vlasništvo M.M. u mjestu Bojska, općina Gornji Vakuf-Uskoplje. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Gornji Vakuf-Uskoplje, kao i vatrogasci VD Gornji Vakuf-Uskoplje koji su ugasili požar, dok je kuća u potpunosti izgorjela.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno, koji poduzimaju i druge mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje su dovele do navedenog događaja.

O svemu navedenom upozant dežurni tužilac, konstatirano je da nema elemenata krivičnog djela po navedenom događaju.

Istog dana oko 14,00 sati u PS Vitez prijavljeno je od strane medicinske sestre JU doma zdravlja Vitez, da osoba  D.K. rođen 31.12.1939.godine iz Sokoca ima povrede ruke i ramena koje je zadobila na parking prostoru TC FIS Vitez, kojeg je udarila radna mašina viljuškar.

Povrijeđena osoba je prevezena u bolnicu Nova Bila gdje su mu konstatirane teže tjelesne povrede.

O navedenom događaju upozant dežurni istražitelj PU Travnik, koji je preuzeo vršenje službenih radnji na rasvjetljavanju događaja.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU