MUP SBK/ Muškarac pao u ćumuranu i preminuo

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

Dana 27.08.2021.godine oko 20,00 sati u mjestu Banove Njive, općina Kiseljak policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak  izvršili su kontrolu i pregled osobe E.H. rođen 2000.godine iz Sarajeva, koji je zatečen u parkiranom putničkom motornom vozilu marke BMW.  Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana, oko 21,50 sati u na lokalnom putu u mjestu Ovčarevo, općina Travnik, policijski službenici PS Travnik izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Alfa Romeo kojim je upravljao S.A. rođen 1988.godine iz Travnika. Prilikom kontrole isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Dana 28.08.2021.godine oko 20,00 sati na lokalitetu Plivskog jezera, općina Jajce, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Peugeot, u kojem je zatečen D.V. rođen 1990.godine iz Jajca. Prilikom kontrole isti je dobrovoljno predao određenu količinu materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je  15  slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže i 1 osoba lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 562 prekršajna naloga, od kojih je 226 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 6 vozača.

OSTALI DOGAĐAJI

Dana 29.08.2021.godine oko 15,35 sati u PS Kreševo je prijavljeno da se u mjestu Crnički Kamenik, općina Kreševo, u ćumurani u kojoj se proizvodi drveni ugalj nalazi beživotno tijelo muške osobe.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te u saradnji sa nadležnim tužilaštvom pristupili vršenju uviđajnih radnji, kao i drugih mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU