MUP SBK / Pretresi vozila i objekata, pronađena veća količina droge

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

Dana 28.09.2021. godine oko 15,30 sati u mjestu Klade, općina Donji Vakuf, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili su pretres vozila marke Ford, koje koristi S.K. rođen 1983. godine iz Zenice. Tom prilikom pronađena je i oduzeta veća količina suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana, oko 19,45 sati u mjestu Bila, općina Vitez, policijski službenici PS Vitez izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke Peugeot, u kojem su zatečani A.DŽ. rođen 1981.godine i A.Ć. rođena 1994.godine, oboje iz Konjica. Tom prilikom kod A.Dž. je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, dok je u pretresu vozila koji je izvršen u saradnji sa timom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, a na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, pronađena određena količina bijele praškaste materije, kao i dvije tablete, za koje se sumnja da su opojne droge.

U nastavku aktivnosti, izvršen je pretres sobe u objektu gdje su navedene osobe boravile. Tu su zatečeni i S.B. rođen 1986.godine iz Konjica i N.O. rođena 1997.godine iz Žepča. Prilikom pretresa kod istih su pronađene određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i exstazy.

Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji i pod nadzorom nadležnog kantonalnog tužilaštava, a protiv osumnjičenih slijedi poduzimanje zakonom zakonom propisanih mjera i radnji.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU