MUP SBK/ Pronađen kanabis na području Viteza i Gornjeg Vakufa – Uskoplja

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5  krivičnih djela.

Dana 12.10.2021 godine oko 19,50 sati u mjestu Stara Bila, općina Vitez, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled osobe I.M. rođen 1987.godine iz Viteza. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana, oko 21,10 sati u ulici Gradska, općina Gornji Vakuf – Uskoplje, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled osobe N.M. rođen 1992.godine iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja. Prilikom kontrole i pregleda navedene osobe pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 7 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirane  su 2 saobraćajne nezgode u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 383 prekršajna naloga, od kojih je 299 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozača, od kojih su 3 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU