MUP SBK / Sarajlije krale cigarete po Kiseljaku

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Policijski službenici PS Kiseljak uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teška krađa“, koje je izvršeno dana 07.09.2020.godine u trgovini koja se nalazi u ulici Kralja Tomislava, općina Kiseljak. Krivično djelo je prema prijavi izvršeno provaljivanjem u trgovinu, gdje je izvršena prematačina stvari. Tom prilikom je ukradena veća količina cigareta.

Također, policijski službenici PS Kiseljak uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teška krađa“, koje je izvršeno dana 09.12.2020.godine u objektu benzinske pumpe koja se nalazi u mjestu Kuliješ-Lepenica, općina Kiseljak. Krivično djelo je prema prijavi izvršeno provaljivanjem u maloprodajni objekat benzinske pumpe, odakle je ukradena veća količina cigareta.

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da su počinioci predmetnog krivičnog djela M.O. rođen 2000.godine i K.A. rođen 1995 godine, obojica iz Sarajeva.

Nadležnom kantonalnom tužilaštvu je protiv osumnjičenih podnesen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Teške Krađe“.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 10 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 8 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 173 prekršajna naloga, od kojih su 83 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola isključeno 8 vozača, od kojih je 5 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU