MUP SBK/ Tri maloljetnika uz prijetnju oružjem izvršili razbojkništvo u Vitezu

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je  6  krivičnih djela.

Dana 22.10.2021.godine oko 20,50 sati u PS Vitez je prijavljeno da je izvršeno razbojništvo nad radnicom marketa “Yora” koji se nalazi u ulici Kralja Tvrtka, općina Vitez. Prema prijavi razbojništvo su izvršile 3 nepoznate maskirane osobe, koje su uz prijetnju vatrenim oružjem pištoljem od radnice otuđile određeni novčani iznos, nakon čega su se udaljile u nepoznatom pravcu.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli službenici policije koji su u saradnji sa nadležnim tužilaštvom pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti, u cilju rasvijetljavanja predmetnog krivičnog djela. Oko 21,05 sati prometna patrola u ulici 325 Brdske Brigade, općina Vitez, primjetila je navedene osobe i uspjela uhvatiti dvije osobe, dok je treća osoba zbog bjekstva nešto kasnije locirana i privedena u PS Vitez.

U vezi navedenog krivičnog djela slobode su lišene tri maloljetne osobe iz Viteza.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 16 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 19 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže i 4 osobe lakše tjelesne povrede.

Dana 22.10.2021.godine oko 12,45 sati na putu R-413b u mjestu Kupšrešani, općina Jajce došlo je do slijetanja motornog vozila marke „Ford Fiesta“. Tom prilikom kao saputnik je teže tjelesne povrede zadobila  M.J. rođena 1974.godine, dok je 1 osobe zadobila lakše tjelesne povrede.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Jajce.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 427 prekršajni naloga, od kojih je 125 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 32 vozača, od kojih je 10 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila. 

OSTALI DOGAĐAJI

Dana 24.10.2021.godine oko 11,45 sati u PS Bugojno prijavljen je požar na kući vl. H.H. u naselju Pavice, općina Bugojno. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Bugojno, vozilo SHP Bugojno i vatrogasna služba koji su lokalizovali požar, povrijeđena osoba H.F. rođena 1936.godine iz Bugojna, koja je zadobila opekline, odmah nakon ukazane prve pomoći prevezena je u Kantonalnu bolnicu Travnik. Uzrok nastanka požara najvjerovatnije je od dimnjaka odakle se vatra širila.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU