MUP SBK/ Uspješno rasvijetljeno i ubistvo starice u Gornjem Putićevu

Nakon što je prije nekoliko dana rasvijetljeno ubistvo u Novom Travniku, brzom rekcijom policijskih službenika uspješno je rasvijetljeno i ubistvo koje se proteklog vikeda dogodilo u mjestu Gornje Putićevo (Travnik).

Naime, jučer je nešto prije 2 sata u policijsku stanicu Travnik prijavljeno da je u mjestu Gornje Putićevo, općina Travnik, od strane nepoznatog izvršioca ili više njih, izvršeno krivično djelo ubistva ženske osobe, J.L. rođena 1941. godine.

Na mjesto događaja odmah su izašli službenici policije koji su u kući zatekli beživotno tijelo navedene osobe, sa vidnim tjelesnim povredama. U saradnji sa nadležnim tužilaštvom pristupilo se vršenju uviđajnih radnji, kao i svih drugih zakonom propisanih mjera i radnji usmjerenih na otkrivanje počinilaca ovog krivičnog djela.

Imajući u vidu težinu krivičnog djela, kao i sam način izvršenja, u realizaciju navedenih aktivnosti uključeni su policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik, kao i PS Travnik, koji su intenzivno radili na rasvijetljavanju ovog događaja.

Zahvaljujući ovakvom djelovanju navedenih policijskih službenika, prijavljeno ubistvo je rasvijetljeno, a slobode je lišen J.M. rođen 1967.godine, protiv kojeg se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Iako su mediji jučer pisali kako je starica izbodena, prema neslužbenim informacija od osoba bliskih istrazi, starica je brutalno pretučena na smrt.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU