Na graničnim prijelazima devet osoba lišeno slobode

Službenici Jedinice granične policije Izačić, 3. maja 2021. godine, lišili su slobode A.H. (1978.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.

Istoga dana, službenici JGP Orašje su na izlasku iz BiH na prijelazu Orašje lišili slobode bh. državljanina A.H. (1974.) jer ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora. Prethodno, 1. maja 2021., službenici ove jedinice su na ulasku u našu zemlju na prijelazu Orašje lišili slobode dvojicu državljana BiH. Za D.B. (1994.) utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora, dok je za A.H. (1975.) utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela „tjelesna povreda“. Svi su predati službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.  

Na izlasku iz BiH na prijelazu Brod, 2. maja 2021., lišen je slobode A.P. (1993.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Brod, bh. državljanina predali su službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla, 2. maja 2021., na letu iz Berlina, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode I.K. (1978.). Provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnih djela „nasilničko ponašanje“ i izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Deleuša, 1. maja 2021., lišen je slobode T.P. (1991.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici zbog krivičnog djela „teška krađa“. Službenici JGP Trebinje, državljanina BiH su predali službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Službenici JGP Zvornik, 1. maja 2021., na ulasku u BiH na prijelazu Šepak, lišili su slobode M.K. (1992.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Brčko, 1. maja 2021., lišen je slobode N.M. (1983.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska stanica Bihać raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Službenici JGP Brčko, bh. državljanina su predali službenicima PS Bihać. 

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU