Na najugroženijim lokalitetima proširuje se korito rijeke Bosne

 Poplavljena područja Kantona Sarajevo od ranih jutarnjih sati obilaze i ministri, a među njima je i područje općine Vogošća gdje trenutno, kako je istakao ministar privrede KS Adnana Delić,  bageri proširuju korite rijeke Bosne.

 – Zahvaljujemo firmi ‘Bosman’ koja je angažirala svu raspoloživu mehanizaciju kako bi se sanirali lokalitete koji su najviše ugroženi trenutnim poplavama. Nadamo se da ćemo uspjeti proširiti korito rijeke Bosne, kako bi voda iz poplavljenih područja što brže i lakše otekla. Poduzimamo sve kako bi se zaštitila putna komunikacija Rajlovac – Vogošća  koja je trenutno ugrožena udarima vode. Vjerujem da će čvrsti materijal koji se sada ovdje nasipa moći zaustaviti vodu – izjavio je Delić.

Uz Delić u obilasku je bio i ministar saobraćaja KS Adnan Šteta tokom obilaska poplavljenih područja općine Novi Grad, tačnije lokaliteta industrijske zone u Rajlovcu.

– Nažalost, ovdje je stanje trenutno loše, mještani kažu da u zadnjih 50 godina niko ne pamti da je ovo područje plavilo. Radnici na terenu su ovdje uspjeli proširi korito Bosne i voda se povukla s ovog područja – objasnio je Delić.

Dodao je i kako su, nažalost, mnoga područja u ovoj općini i dalje bez napajanja električnom energijom.

Na terenu se čine svi napori kako bi se trafostanica ponovno stavila u pogon, saopćeno je iz Pres-službe KS. 

(FENA) J.Č.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU