Na području Foče zaplijenjene cigarete, oružje i municija

Pripadnici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije Hum, u nastavku akcije u kojoj je 22. marta ove godine zaplijenjeno 15 000 kutija cigareta bez akciznih markica, po naredbi Suda BiH pretresli su 29. marta porodičnu kuću B.J. na području Foče.

Tom prilikom je pronađena i privremeno oduzeta određena količina cigareta bez akciznih markica kao i telefoni i SIM kartice, Scout Gard kamera, noćni dvogled sa infracrvenim svjetlom, puška M48 A kalibra 7.9 mm, 124 komada municije kalibra 7.9 mm i 16 komada municije za pušku 7.62 mm, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela neovlašteno skladištenje roba, a u vezi s kaznenim djelom neovlašteni saobraćaj akciznih proizvoda i neovlašteno držanje naoružanja vojne opreme i municije, spomenuti bh. državljani B.J. te M.J. koji se dovodi u vezu s ovim događajem, ispitani su u svojstvu osumnjičenih i protiv njih će nadležnim tužiteljstvima biti dostavljen izvještaj o počinjenim kaznenim djelima, navodi se u saopćenju.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU