Na putu Livno – Šuica učestali izlasci divljih konja na kolovoz

U većem dijelu Bosne I Hercegovine saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a skreće se pažnja na učestale odrone.

Na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima mogući su nailasci na zaleđen kolovoz. Na dionicama uz rijeku Savu vidljivost je smanjena zbog magle na 50-100 metara. Apeluje se na vozače da voze opreznije i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnom putu Livno-Šuica, preko prijevoja Borova Glava, upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, naročito u jutarnjim i večernjim satima.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a

(FENA) E.F.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU