Nakon izvršenog ubistva u Zenici K.M. izvršio samoubistvo

Muškarac inicijala K.M. koji je osumnjičen za ubistvo ženske osobe, pronađen je sinoć mrtav, nakon što je izvršio samoubistvo. 

IZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona navode da su jučer u 18.50 sati, u mjestu Talami, policijski službenici pronašli putničko motorno vozilo “VW Golf”, koje koristi  K.M., a daljnjim pregledom tog lokaliteta oko 19.00 sati pronađeno je beživotno tijelo K.M., koje je, kako je utvrđeno uviđajnim radnjama, izvršilo samoubistvo upotrebom vatrenog oružja.

Na mjestu pronalaska tijela uviđajna ekipe Sektora kriminalističke policije, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, izvršila je uviđaj. Pronađeno vozilo je izmješteno na službeni parking prostor Policijske uprave I, gdje će biti predmet daljnjih provjera i vještačenja, a beživotno tijelo lica K.M. je po nalogu dežurnog tužioca prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica gdje će biti izvršena obdukacija.

Iz MUP ZDK podsjećaju da je tog dana u 15.50 sati, u Zenici, u ulici Prve zeničke brigade, nepoznato lice upotrijebilo vatreno oružje–pištolj i tom prilikom je smrtno stradala K-S.H., rođena 1985. godine, iz Zenice.

Nakon dojave, to mjesto su obezbijedili policijski službenici Policijske stanice Crkvice, a službenici Sektora kriminalističke policije pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona izvršili su uviđaj.

Po okončanju uviđajnih radnji, tijelo K-S.H. je prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukacija, a  policijski timovi su poduzeli aktivnosti na pronalasku i hapšenju K.M., rođenog 1974. godine, iz Zenice, koje je indicirano kao izvršilac krivičnog djela “ubistvo”, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK. 

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU