“Namćor” na četiri noge: Mačak je toliko mrzovoljan da su ga već četiri porodice vratile VIDEO

Mrzovoljnog osmogodišnjeg domaćeg mačka njegov posljednji vlasnik opisao je kao “antisocijalnog” i “pravog doktor Džekila i mister Hajda”, piše Guardian.

Kad je mačka vratio, bivši vlasnik je napisao da, iako je Čester bio “sjajan s kokoškama” i “tolerantan prema psima”, napadao je staru mačku, ali i komšije. Istakao je i da pojedini gosti nisu željeli da mu uđu u kuću, ako mačka nije bila zaključana.

S druge strane, radnici u prihvatilištu kažu da im je Čester jedan od najdražih stanara. Prvi put je došao u prihvatilite za životinje južne Australije 2013. godine, kao mlad i simpatičan jednogodišnjak. Portparolka Kerolin Džons kaže da je Čester bio lutalica, te da ne znaju kako je izgledala prva godina njegovog života.

“Imao je posjekotinu na uhu pa je možda živio pomalo grubo na ulici prije nego što nam je stigao, ali je znao šta voli, a šta ne. Bio je izuzetno privržen i prišao bi vam i malo vas udario glavom”, kaže Džons. Ističe i da nije bilo tešku pronaći mu prvi dom, ali da su se svi iznenadili jer se tamo nije dugo zadržao.

U narednom domu boravio je šest godina, ali je taj vlasnik bio prinuđen da ga vrati jer je morao da ode u dom za stare. On ga je baš volio i nije mu smetalo što Čester zna da ugrize kad traži pažnju. Treća porodica ga je vratila poslije samo dvije nedjelje, a onda je Čester od šarmantnog postao mrzovoljni mačor.https://www.youtube-nocookie.com/embed/ePBPoUjsEos?iv_load_policy=3&modestbranding=1&rel=0&autohide=1&playsinline=1&feature=emb_title&autoplay=0

“Posljednja vijest bila je posebno iznenađujuća. Bio je s jednom gospođom i porodicom koja je imala puno iskustva s mačkama, ali im je Čester bio noćna mora. Imali su probleme kada bi im došli gosti, a situacija je bila neugodna i za njihovu staru mačku”, rekla je Džons. Svako ko u skloništu pokuša da pomazi Čestera čuće mjaukanje, ali će i dobiti ugriz. Stekao je reputaciju “lošeg momka” jer “maltretira druge mačke”. Iako je veoma temperamentan, radnici ga vole. Tvrde da je dobra životinja, ali da treba znati kako sa njim.

“Udariće vas šapom, ali obično vam samo na taj način kaže da mu je dosta. Imao je četiri vlasnika, pa ga je to vjerovatno razdražilo. Ali, ako možete da “čitate njegove znakove” i da znate kad mu je dosta, onda vjerujem da možemo da pronađemo pravi dom za njega. Treba samo strpljenje”, kažu radnici.

Ima ovaj demonski mačak i dobre osobine. Kažu da je “brbljiv”, i da prilazi ljudima čim ih vidi i pokušava nešto da im kaže. Umije i da se sklupča u krilu, ali će otići čim mu nešto nije po volji, piše Informer.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU