REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Svečano otvaranje Bazara organskih proizvoda bit će upriličeno danas u Sarajevu, a u okviru otvaranja bazara planirano je i potpisivanje sporazuma s Udruženjem kuhara Bosne i Hercegovine i Klubom ljubitelja palačinaka.

Tom prilikom bit će predstavljeno oko 100 vrsta palačinaka od organske hrane koje će građani moći degustirati.

Bazar organizira Savez udruženja organskih proizvođača FBiH – Organsko FBIH povodom 10. jubilarne godine promocije “Dani organske proizvodnje”, kao i ispunjavanja uvjeta pristupa Evropskoj uniji, odnosno postizanja tri posto površina u sektoru organske proizvodnje od ukupnih poljoprivrednih površina u BiH.

Na 10 odvojenih promotivno-prodajnih štandova posjetioci će moći kupiti ljekovito i aromatično bilje, organski med, organsko voće, povrće, organske džemove, razne biljne preparate, preparate od meda, bilja, čajeve…

Također, svakodnevno će biti prisutna stručna osoba ispred Organskog FBiH, koja će kupcima dati sve potrebne informacije i pojasniti značaj organske proizvodnje za zdravlje potrošača, očuvanje biodiverziteta, procese standardizacije, uvođenje proizvođača u organski sektor, kao i zakonske okvire organske proizvodnje u BiH, saopćeno je iz Organsko FBiH.

(FENA) J.Č.