REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Cristopher Watts, Amerikanac koji je optužen da je ubio trudnu suprugu i njihove dvije kćerkice, sada tvrdi da je njegova supruga ubila dječicu, a da ju je on ubio “iz bijesa”.

Ipak, policija ne vjeruje ovim tvrdnjama, pa je Watts optužen po devet tačaka – pet se odnose na ubistvo.

Watts je u intervjuu policiji kazao kako je supruzi, Shanann Watts, kazao kako je zaljubljen u drugu ženu, kako želi da se razvede i tvrdi da je potom sišao u prizemlje porodičnog doma. Naveo je kako je na baby monitoru vidio kako je njegova supruga ubila dvije djevojčice. Njegova advokatica Megan Ring zatražila je da se uzmu DNK nalazi s djevojčicinih vratova.

Kaže kako je vidio kako malena Bella (4) leži u neprirodnom položaju, te kako Shannan davi Celeste (3), zbog čega je ušao u “neprirodno stanje svijesti” i zadavio svoju suprugu. Potom je, po vlastitom priznanju, njihova tijela stavio na zadnje sjedište svog kamioneta i odveo ih na naftno polje gdje radi. Tamo je suprugu zakopao, a djevojčice je stavio u burad.

Policija je, nakon intenzivne dvodnevne istrage, otkrila kako je Watts imao aferu s kolegicom s posla.

Tužitelj Michael Rourke kazao je kako još nije siguran da li će tražiti smrtnu kaznu – Cristophera moraju čuvati u samici iz straha šta bi mu drugi zatvorenici mogli napraviti.

Nestanak Shannan, Belle i Celeste prijavljen je prošlog ponedjeljka, a Cristopher je u nekoliko navrata uputio “emotivnu” poruku za TV stanice, moleći suprugu da se vrati.

Prvo tijelo koje je policija otkrila bilo je ono od Shannan. Nalazilo se u plitkom grobu. Shannan je bila trudna 15 sedmica, nosila je dječaka i željela mu dati ime Nico. Tijela djevojčica pronađena su dan poslije.

 

radiosarajevo.ba

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o