Netflix editovao telefonski broj iz serije Igra lignje

0
435

Globalni gigant za digitalnu distribuciju televizijskog sadržaja “Netflix” editovao je telefonski broj koji se pojavljuje u globalno popularnoj seriji “Igra lignje”, pošto je su stanovnici Južne Koreje koji koriste taj ili sličan broj preplavljeni pozivima.

Južnokorejska serija je u vrhu popularnosti “Netflixove” liste u preko 80 zemalja od kada je njeno prikazivanje započeto prošlog mjeseca i na putu je da postane najgledanija serija ikada. Drama u devet epizoda, koja sadrži scene brutalnog nasilja, bavi se temom ekonomske nejednakosti, a učesnici opasnih igara bore ze za nagradu od 38 miliona dolara.

Da bi se uključili, moraju da pozovu broj sa vizit-karte. Filmski i televizijski autori obično koriste izmišljene brojeve u takvim situacijama, ali je ovdje dodavanjem prefiksa 010 za južnokorejske brojeve mobilnih teelfona i još osam cifara generisan stvaran telefonski broj.

Broj pripada čovjeku koji se požalio da “neprestano” prima pozive i tekstualne poruke, piše list “Money trader”.

“Neprestano primam pozive i poruke nakon početka emitovanja ‘Igre lignje’, što mi je poremetilo svakodnevicu”, rekao je čovjek čiji identitet nije objavljen.

Drugi Južnokorejanci sa sličnim brojevima također se žale da primaju pozive u kojima se šale na njihov račun. Neki koji pozivaju usred noći kažu da žele da se uključe u igru i prekidaju vezu.

“Netflix” je saopštio da “radi na editovanju scena u kojima se broj prikazuje”. Od danas je broj od osam cifara koji se pojavljuje u prve dvije epizode zamijenjen verzijom sa šest cifara.

Ukoliko se pozove novi broj, dobija se automatsko obavještenje da “pozvani broj nije dostupan”, prenio je AFP. Srna

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare