Nije bilo povreda u nesreći u Golubinji, u Liješnici poginulo dvoje mladih

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć oko 19.30 sati dogodila na magistralnom putu M-17, u mjestu Golubinja na području Općine Žepče, nije bilo povrijeđenih pa je jučerašnji bilans u dvije nesreće na području Zeničko-dobojskog kantona ostao dvoje mrtvih i jedna teško povrijeđena osoba – potvrdio je Feni dežurni operativni Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK.

-Nesreća se dogodila oko 19.30 sati, ali, s obzirom da nije bilo povrijeđenih, nama je javljeno oko 20.50 sati. Saobraćaj je bio u prekidu, a ponovo je normaliziran u 21.30 sati – ističe dežurni operativni MUP-a ZDK, koji dodaje da su na oba putnička vozila koja su sudjelovala u nesreći pričinjena značajna materijalna šteta.

Međutim, u saobraćajnoj nesreći koja se jučer u ranim jutarnjim satima na istom regionalnom putu dogodila u mjestu Liješnica, Općina Maglaj, smrtno su stradale dvije osobe, a jedna je bilo teže povrijeđeno te je prevezeno na liječenje u Kantonalnu bolnicu Zenica (KBZ).

U nesreći su sudjelovali jedno putničko i dva teretna vozila, oba marke MAN. Jedan je „teretnjak“, registarskih tablica A63-O-606, bio iz Kaknja, a drugi čeških tablica 8AR-7193. Putničko motorno vozilo, marke „Chevrolet“ i registarskih oznaka O63-A-724, registrovano je na firmu El-Wakil s Ilidže kod Sarajeva.  

-Dvoje poginulih i teško povrijeđena osoba nalazili su se u „Chevroletu“. Poginula je 16-godišnja djevojka N. Č., rođena u Sarajevu, i državljanin Austrije H. R. (19), dok je teško povrijeđen vozač A. B. (21) rođen u Mostaru- kaže dežurni operativni MUP-a ZDK.

Podsjetimo, u nesreći koja se 19. jula dogodila u mjestu Jelina, na području Zenice, u sudaru teretnog i putničkog vozila, poginula su trojica mladića iz Begovog Hana kod Žepča, a tom je prilikom teške povrede zadobio još jedan mladić iz istog automobila, koji je prevezen na liječenje u KBZ.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU