Novi poziv za dodjelu tri miliona KM bespovratnih sredstava za obrte

Evropska unija u BiH ulaže tri miliona KM bespovratnih sredstava u prerađivačke kapacitete poljoprivredno-prehrambene industrije kroz uvođenje inovacija i razvoj novih ili unapređenje postojećih proizvoda, marketinških alata, te osiguranje kontinuiteta poslovanja i sigurnog i zdravog radnog okruženja u BiH.

Danas je objavljen i Javni poziv za dodjelu sredstava, a mogu se prijaviti obrti, poduzetnici, zadruge i preduzeća koja se aktivno bave vinarstvom, preradom maslina, voća, povrća, mlijeka, mesa, preradom jaja, preradom i konzerviranjem ribe, preradom žitarica, gljiva, začinskog bilja, ljekobilja i meda.

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 30.000 KM do 300.000 KM (bez PDV-a). Za svaki projekt, podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 35 posto ukupnog iznosa predložene investicije, dok 65 posto troškova investicije finansira Evropska unija kroz ovaj javni poziv.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 3. decembar 2021. godine do 17.00 sati.

Zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem linka ili direktno putem web stranice eu4agri.ba.

Sredstva se dodjeljuju u okviru projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, koje finansira Evropska unija, saopćeno je iz UNDP-ija.

Kroz projekt EU4AGRI do sada je podržano 45 investicija bh. poljoprivrednika i preduzeća s investicijama ukupne vrijednosti 10.7 miliona KM, od čega je 6.3 miliona KM finansirala EU.

U sklopu EU4AGRI, EU pruža podršku jačanju konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH.

FENA

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU