Novo priznanje za taekwondo klub ”Bosna”, Fahrudin Adilović na Evropskom prvenstvu

U Zagrebu u hotelu Westin od 21. – 25.novembra održat će se Osmo Evropsko klupsko prvenstvo na kojem je prijavljeno 39 reprezentacija iz cijele Evrope sa 783 takmičara i 13 olimpijaca

Na ovom izuzetno jakom i prestižnom takmičenju nastupiće i reprezentacija BiH, a čije boje će braniti izuzetan takmičar Fahrudin Adilović koji je član  našeg najbrojnijeg i jednog od najtrofejnijih naših klubova, Taekwondo kolektiva „Bosna“ Visoko. Pred  jutrošnji polazak za Zagreb vrsni majstor Adilović rekao nam je sljedeće:

”Idem sa velikim ponosom da branim boje naše reprezentacije i sve ću učiniti da opravdam poziv pod nacionalnu zastavu i ostvarim što bolji rezultat. Radio sam i žestoko trenirao veoma kvalitetno sa svojim trenerima na čelu sa Edinom Kajevićem Kajom i spreman sam napraviti rezultat za ponos BiH i mog kolektiva Bosna. Sigurno da će konkurencija biti paklena, biće tu dosta vrsnih majstora, svjetskih, evropskih i državnih prvaka, ali ja vjerujem u sebe i svoj kvalitet, znanje, talenat…”

Njegov trener, proslavljeni dvostruki Ginisov rekorder,majstor taekwondoa, crni pojas-5 dan Edin Kajević Kaja o nastupu na Evropskom prvenstvu mladog Adilovića, kaže sljedeće:

”Radi se o našem izuzetnom  takmičaru, najboljem kadetu koji je osvojio  dosta medalja  gdje god je nastupao na prvenstvima i turnirima širom naše zemlje i u inozemstvu. Prošle godine na svim takmičenjima gdje je nastupao osvojio je zlatnu medalju, a i ove godine dominirao je na svim takmičenjima. Ovaj poziv našem Fahrudinu novo je  priznanje našem kolektivu i našim trenerima da radimo izvrstan posao, jer naš kolektiv godinama daje naše članove u reprezentaciju BiH. Vjerujem da će osvjetlati obraz i dostojanstveno braniti boje BiH , ali i našeg kolektiva. Majstore-SRETNO! ”

Piše: Rešad MAMELA

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU