-2.1 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  Novo priznanje za taekwondo klub ”Bosna”, Fahrudin Adilović na Evropskom prvenstvu

  ()

  U Zagrebu u hotelu Westin od 21. – 25.novembra održat će se Osmo Evropsko klupsko prvenstvo na kojem je prijavljeno 39 reprezentacija iz cijele Evrope sa 783 takmičara i 13 olimpijaca

  Na ovom izuzetno jakom i prestižnom takmičenju nastupiće i reprezentacija BiH, a čije boje će braniti izuzetan takmičar Fahrudin Adilović koji je član  našeg najbrojnijeg i jednog od najtrofejnijih naših klubova, Taekwondo kolektiva „Bosna“ Visoko. Pred  jutrošnji polazak za Zagreb vrsni majstor Adilović rekao nam je sljedeće:

  ”Idem sa velikim ponosom da branim boje naše reprezentacije i sve ću učiniti da opravdam poziv pod nacionalnu zastavu i ostvarim što bolji rezultat. Radio sam i žestoko trenirao veoma kvalitetno sa svojim trenerima na čelu sa Edinom Kajevićem Kajom i spreman sam napraviti rezultat za ponos BiH i mog kolektiva Bosna. Sigurno da će konkurencija biti paklena, biće tu dosta vrsnih majstora, svjetskih, evropskih i državnih prvaka, ali ja vjerujem u sebe i svoj kvalitet, znanje, talenat…”

  Njegov trener, proslavljeni dvostruki Ginisov rekorder,majstor taekwondoa, crni pojas-5 dan Edin Kajević Kaja o nastupu na Evropskom prvenstvu mladog Adilovića, kaže sljedeće:

  ”Radi se o našem izuzetnom  takmičaru, najboljem kadetu koji je osvojio  dosta medalja  gdje god je nastupao na prvenstvima i turnirima širom naše zemlje i u inozemstvu. Prošle godine na svim takmičenjima gdje je nastupao osvojio je zlatnu medalju, a i ove godine dominirao je na svim takmičenjima. Ovaj poziv našem Fahrudinu novo je  priznanje našem kolektivu i našim trenerima da radimo izvrstan posao, jer naš kolektiv godinama daje naše članove u reprezentaciju BiH. Vjerujem da će osvjetlati obraz i dostojanstveno braniti boje BiH , ali i našeg kolektiva. Majstore-SRETNO! ”

  Piše: Rešad MAMELA

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO