Obavijest / AWO organizacija iz SR Njemačke stiže u SBK

Savez ratnih vojnih invalida Srednjobosanskog kantona uputio je obavijest za sve zdravstvene radnike SBK zbog nadolazeće posjete AWO organizacije iz SE Njemačke.

Obavijest prenosimo u cjelini:

Ovim obavještavamo sve zainteresovane zdravstvene radnike (prevashodno medicinske sestre i tehničare) da će AWO organizacija iz SE Njemačke, sa svojim predstavnicima posjetiti Srednjobosanski kanton, odnosno općine Travnik i Bugojno, u kojima će upriličiti druženje i razgovor sa istima. Tehničku pomoć u organizaciji navedene prezentacije gore imenovanoj organizaciji pružit će naša organizacija. Pored medicinara, pozivamo i sve druge koji su završili četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, a koji su zainteresovani za prekvalifikaciju u zdravstvenog tehničara – sestru u Njemačkoj da se odazovu ovoj prezentaciji.

Na čelu navedene delegacije nalazi se gosp. Ermin Omanović iz Bugojna, koji ima dugogodišnje iskustvo i saradnju sa zdravstvenim institucijama u Njemačkoj, kao dugogodišnji radnik u jednom od zdravstvenih centara ove zemlje. Prezentacije uslova zaposlenja u zdravstvenim ustanovama, kao i prekvalifikacije i školovanja u Njemačkoj obavit će se u Bugojnu – Vila Grande – (Subota) 11. 12. 2021. godine u periodu od 12 – 15 sati za medicinske sestre i tehničare, te od 15:30 – 18 sati za sve druge zainteresovane za prekvalifikaciju i dalje školovanje u Njemačkoj, te u Travniku (Nedjelja) 12. 12. 2021. godine u Centru za Kulturu općine Travnik (Stanična 10) u periodu 12 – 15 sati za medicinske sestre i tehničare, te 15:30 – 18 sati za ostale zainteresovane za prekvalifikaciju i dalje školovanje u Njemačkoj .

Pozivamo sve zainteresovane na navedene prezentacije, koje nude mogućnost rada u zdravstvenim centrima jedne od najrazvijenijih država na svijetu. Sve dodatne infomracije o navednim prezentacijama možete dobiti od gosp. Omanovića na broj mobitela: 0049 176 70739257.

Radujemo se skorom viđenju – Dobro došli

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU