Obilježen Dan velike pobjede na Vozući

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević danas je boravio u posjeti Zavidovićima i Vozući. Povod je obilježavanje 10. septembra – Dana velike pobjede na Vozući. 

Načelnik je položio cvijeće na spomen-obilježja, a džumu-namaz je klanjao u vozućkoj džamiji.

Gradska jezgra Kaknja je, prema odluci načelnika Mirnesa Bajtarevića, ukrašena zastavama u čast 10. septembra – Dana velike pobjede na Vozući. Na gradskim displejima se prikazuju ratne fotografije kakanjskih boraca zabilježene na vozućkom ratištu koje svjedoče o teškim vremenima borbe za slobodu.

U uredu načelnika Bajtarevića je upriličen svečani prijem za predstavnike kakanjskih boračkih organizacija, a nakon toga načelnik je položio cvijeće na mezar Senahida Kulovića Kule, dobitnika ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“, koji je poginuo 10. septembra u akciji oslobađanja Vozuće.

Načelnik je pozvao sve patriote da u čast svih Kakanjaca i svih boraca koji su se borili na vozućkom ratištu i tamo ostavljali svoje živote, dijelove tijela i zdravlje, postave zastave na prozore u svojim domovima, na svoje kuće i druge objekte.

„Vozuća je bila i naš Dan D i naš Sremski front, a to je bio i Vlašić, i Sanski Most, i obronci Ozrena.

Ne zaboravimo naše velike pobjede, neka one budu inspiracija i motiv za stalno jačanje našeg patriotizma. Mi se ne smijemo u tome umoriti. Starješinama i borcima koji su učestvovali u operaciji oslobađanja Vozuće, svim starješinama i borcima Armije R BiH, građanima Kaknja i građanima naše bratske općine Zavidovići i svim ljudima koji BiH nose u srcu upućujem čestitku povodom 10. septembra – Dana velike pobjede na Vozući“, napisao je načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU