Obilježena 28. godišnjica ubistva učiteljice Fatime Gunić i njenih učenika

Zamjenici predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mirela Džehverović i Dragan Stevanović, zamjenica gradonačelnice Anja Margetić i gradski vijećnik Muamer Mekić danas su, u ime Grada Sarajeva, položili cvijeće na Trgu ZAVNOBiH-a ispred broja 18, Općina Novi Grad, u znak sjećanja na učiteljicu Fatimu Gunić i njena tri učenika Adisa Mujala, Vedada Mujkanovića i Feđu Salkića.

Učiteljica Fatima Gunić i njeni učenici ubijeni su na današnji dan prije 28 godina, tokom opsade Sarajeva 1992.-1995., u improviziranoj učionici, gelerima minobacačke granate koja je ispaljena s agresorskih položaja. Tog kobnog dana teže i lakše su ranjena još 23 učenika.

Na spomen-obilježju položeno je cvijeće i odata počast nevino ubijenoj učiteljici i učenicima.

Na obilježavanju ove tužne godišnjice bili su i uposlenici i učenici Osnovne škole “Fatima Gunić” koji kroz razne prigodne aktivnosti nastoje sačuvati istinu od zaborava. 

Pored delegacije Grada Sarajeva, cvijeće su, između ostalih, položili i počast odali rodbina, prijatelji i komšije ubijene učiteljice i učenika, te predstavnici Kantona Sarajevo, Općine Novi Grad i Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva ’92-’95, saopćeno je Gradske uprave Sarajeva.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU