Objavljen žiri Takmičarskog programa 27. Sarajevo Film Festivala (VIDEO)

Sarajevo Film Festival (SFF) će se ove godine, ukoliko ne bude pogoršanja epidemiološke situacije, odvijati uz prisustvo publike i gostiju i očekujemo da će to biti Festival koji će bar dijelom podsjetiti na atmosferu koju smo imali predhodnih godina prije pandemije – izjavio je danas direktor SFF-a Mirsad Purivatra.

Povodom predstojećeg 27. SFF-a, koji će biti održan od 13. do 20. augusta, na konferenciji za novinare objavljeni su članovi žirija Takmičarskog programa – igrani film, te predstavljen novi glavni sponzor Festivala – UniCredit Bank.

Predsjednica tog žirija je glumica Jasna Đuričić (Srbija), a ostali članovi su: reditelj i scenarist Mike Cahill (SAD), rediteljica i scenaristica Lili Horvát (Mađarska), umjetnička direktorica Viennalea – Međunarodnog filmskog festivala u Beču Eva Sangiorgi (Austrija) te izvršni direktor u AFC – Austrian Film Commision Martin Schweighofer (Austrija).

Purivatra je kazao da su u vrlo konstruktivnoj saradnji sa Vladom KS i čitavim Kriznim štabom prije par dana dobili i zvaničnu odluku o formatu SFF-a, odnosno uslove pod kojima se može odvijati Festival. Kapaciteti sala će sigurno biti smanjeni prema mjerama i vrlo detaljnim uputama koje su dobili od Kriznog štaba KS, o čemu će detaljnije obavijestiti u narednom periodu. Pri tome se, kako je dodao Purivarta, koriste sva iskustva koja su dosad imali svjetski filmski festivali ili neke druge kulturne institucije.  

Purivatra je kazao da je novo vrijeme i drugačije okolnosti donijelo nova kreativna rješenja, a ono što je ostalo nepromijenjeno od početka jeste kvalitetan program. Publiku čekaju i neke nove lokacije, ali i brojne aktivnosti koje je za njih pripremio novi glavni sponzor UniCredit Bank koji je prepoznao vrijednosti, ciljeve i misiju SFF.

Predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d. Amina Mahmutović je kazala da su ponosni što su partneri ovog projketa, te da izuzetno cijene sve ono što je SFF postigao i izgradio tokom godina.

-Zato nam je veoma drago biti podrška i za sve naredne uspjehe SFF-a. Smatramo da je podrška uspješnim projketima u našoj zemlji izuzetno važna. SFF nije samo festival filma i umjetnosti, to je festival koji je puno više i šire od toga. To je festival koji je pokretač pozitivnih promjena u društvu, energije i života ne samo u našoj državi, nego i široj regiji – istakla je Mahmutović.

Direktorica Upravljanja iskustvom klijenata i marketinga i komunikacija Selma Riđanović Kenović je navela da je za 27. Sarajevo Film Festival, kroz kampanju “Volimo film” UniCredit Bank prije i za vrijeme festivala pripemio niz pogodnosti za svoje klijente i za sve posjetitelje Festivala.

Nagradnom igrom “Volimo film”, koja započinje danas i traje do 8. augusta, svi korisnici UniCredit Mastercard kartica koji izvrše tri transakciije putem usluga mobilnog bankarstva ili m-kartice mogu osvojiti vrijedne nagrade. Glavna nagrada je jedinstveni doživljaj otvaranja 27. Sarajevo Film Festivala, uz osigurano noćenje za dvije osobe, večeru i film, a obezbijeđeno je i 100 dodatnih nagrada u vidu vaučera za online gledanje filma na OnDemand platformi Sarajevo Film Festivala.

Također, nastavlja se i tradicionalna nagrada za najbolju fotografiju Festivala, čiji će autor/ica osvojiti vrijednu nagradu UniCredit Banke, a tu su i brojna druga iznenađenja za klijente, publiku i goste Sarajevo Film Festivala.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU