Objavljena lista najplaćenijih holivudskih glumaca, Ryan Reynolds na prvom mjestu

Magazin Variety objavio je listu najplaćenijih glumaca i glumica za 2019. godinu. Listom dominira pet muških filmskih zvijezda, a prvo mjesto zauzeo je Ryan Reynolds sa zarađenih 27 miliona dolara.

Zahvaljujući Netflixu koji za glumce izdvaja visoke honorare i filmu “Six Underground” reditelja Michaela Baya, Ryan Reynolds našao se na vrhu liste najplaćenijih glumaca i glumica za 2019. godinu.

Slijedi ga Dwayne Johnson koji je za ulogu u filmu “Fast & Furious: Hobbs & Shaw” dobio 20 miliona dolara koji dijeli drugo mjesto s Robertom Downeyem Jr. koji je za ulogu u filmu “The Voyage of Doctor Dolittle” također zaradio 20 miliona dolara.

Na trećem mjestu je Will Smith koji je za film “Bad Boys for Life” dobio 17 miliona dolara, a na četvrtom Tom Cruise koji je za “Top Gun – Maverick” zaradio 14 miliona dolara.

Peto mjesto zauzela je Emily Blunt koja će za nastavak filma “A quiet place” zaraditi 13 miliona dolara. Slijede je Brad Pitt, Gal Gadot i Leonardo Di Caprio koji dijele šesto mjesto.

Margot Robbie je za ulogu u filmu “Birds of prey” zaradila 9 do 10 miliona što ju je pozicioniralo na sedmo mjesto. Sliejde je Idris Elba, Ben Affleck, Kristen Stewart, Martin Lawrence, Joaquin Phoenix i Jessica Chastain.

klix.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU