Objavljena vremenska prognoza do 15. novembra

Nakon stabilnog, vedrog i prohladnog perioda, izraženije južno strujanje zraka, povećanje naoblake i kiša u utorak (02.11.) najava su promjene vremenskih prilika na prostoru Bosne i Hercegovine.

Od srijede kiša, povremeni pljuskovi i umjereno do jako jugo karakterisat će vremenske prilke u našoj zemlji do subote (06.11). Temperature zraka bit će u porastu. Pojava slabog mraza moguća je samo na visokim planinama.

Minimalne jutarnje temperature zraka u naredna dva dana varirat će od 5°C do 11°C u Bosni, na jugu zemlje do 13°C. Najviše dnevne temperature između 14 i 20 stepeni. Od četvrtka jačanjem juga doći će i do porasta temperature zraka. Jutarnje temperature od 11 do 16 stepeni a najviše temperature između 17 i 23 stepena.

U periodu od 07.11. do 11.11. preovladavat će umjereno oblačno i djelimično sunčano. Padavine su moguće u periodu od 12 do 15. novembra. Temperature zraka bit će malo iznad prosječnih vrijednosti za ovo doba godine.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 7°C i 12°C u Bosni, do 14°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 14 i 20 stepeni.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU