Objavljeni pobjednici konkursa časopisa ‘Avlija’ za neobjavljenu pjesmu i priču

Časopis “Avlija” objavio je rezultate 10. međunarodnog konkursa za najbolju neobjavljenu pjesmu i priču u regionu za prošlu godinu na bosanskom, srpskom, hrvatskom i crnogorskom jeziku.

Prvo mjesto za najbolju neobjavljenu pjesmu podjelili su Nina Jovetić iz Sutomora sa pjesmom ”Voda” i Nikica Banić iz Inđije sa pjesmom ”Gurman i laste”. Drugo mjesto dijele Saira Velagić iz Cazina sa pjesmom ”Ti i ja” i Amela Mustafić iz Sarajeva sa pjesmom ”Ruke”.

Igor Divković iz Zagreba sa pjesmom ”U mome (k)raju” i Senadin Pupović iz Podgorice sa pjesmom ”Sreća” dijele treće mjesto. 

Prvo mjesto  za najbolju priču dijele Ivan Katić iz Splita sa pričom ”Svakodnevnica” i Mirza Herco iz Breze sa pričom ”U zbornici, uz kahvu”, dok su drugo mjesto podijelili Ana Stjelja iz Beograda sa pričom ”Beogradski mistik” i Ilma Garankić iz Zavidovića sa pričom ”Aman i David”

Treće mjesto dijele Velid Bajramović iz Sarajeva sa pričom ”Stare cipele” i Arnela Fazlić iz Sarajeva sa pričom ”Biće olovke”, saopćeno je iz redakcije časopisa “Avlija”. 

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU