Od večeras nema noćnih obustava saobraćaja u tunelu Crnaja

Završen je uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila koja se dogodila na autoputu A-1 na petlji Butile (isključenje iz pravca Jošanice). Na ovoj dionici saobraća se nesmetano.

U višim planinskim predjelima Bosne povremeno pada slabiji snijeg, pa je kolovoz mokar i mjestimično klizav. Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz.

Od večeras, pa do daljnjeg, neće biti noćnih obustava saobraćaja u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), pa će se i tokom noći saobraćati jednom trakom-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Sporije saobraćanje zbog izvođenja sanacionih radova moguće je i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce, Topčić Polje-Žepče, Grude-Ljubuški, Livno-Šuica, Hutovo-Stolac i Jezero-Šipovo.

Zbog biciklističke trke, sutra (10.10.) u vremenu od 10 do 17 sati, dolazit će do etapne obustave saobraćaja na putu Kula-Krupac, kao i u ulicama na području Kantona Sarajevo: Put Famosa, Hrasnička cesta, Butmirska cesta, Kasindolska, Džemala Bijedića, Ante Babića, Želimira Vidovića Kelija i na dijelu regionalnog puta R-446 put za Trebević.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU