Određen pritvor direktoru dobojske bolnice

Okružni sud Banjaluka odredio je pritvor direktoru dobojske Bolnice “Sveti apostol Luka” Mladenu Gajiću zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj u postupcima javne nabavke medicinske opreme za vrijeme panedmije virusa korona.

ritvor je određen na prijedlog Republičkog javnog tužilaštva, a osumnjičenom je na teret stavljeno krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlašćenja, objavljeno je na internet stranici Okružng suda Banjaluka.

Gajić se sumnjiči da je, koristeći vanrednu situaciju proglašenu za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiloške situacije, zajedno i po prethodnom dogovoru, pribavio znatnu imovinsku korist pravnom licu “Travel for fan” iz Banjaluke na štetu budžetskih sredstava u postupcima javnih nabavki medicinske opreme, iako ovo pravno lice nije registrovano za promet medicinskom opremom.

Tužilac je predložio pritvor zbog osnovane bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Ova mjera predložena je i zbog težine krivičnog djela, načina izvršenja ili posljedica krivičnog djela i kao i zbog toga što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Gajić je uhapšen prije dva dana, kada i direktor firme “A.R.M.S. sistemi” Vladimir Vuletić, kojem nije određeno zadržavanje, jer je ispoljio simptome virusa korona.

Dalje postupanje zavisiće od rezultata testa i njegovog zdravstvenog stanja, prenos srpskainfo.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU