Održan sastanak povodom realizacije projekta sportsko – rekreacione zone Hum

U Centru za razvoj karijere Novo Sarajevo danas je održan prvi zvanični radni sastanak povodom realizacije jednog od kapitalnih projekata Općine Novo Sarajevo, Sportsko-rekreacione zone Park-šume Hum.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici Generalne direkcije za šumarstvo Republike Turske, ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić, načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, predstavnici Udruženja inženjera i tehničara šumarstva FBiH, KJP „Sarajevo šume“, te članovi Općinskog Tima za realizaciju projekta, saopćeno je.

 – Nosilac ovog projekta je Općina Novo Sarajevo, ali mi smo ponosni da budemo partneri u ovom iznimno važnom projektu, ne samo za grad nego i cijeli Kanton Sarajevo, posebno kad uzmemo u obzir sve ono što nama Hum predstavlja – istakao je ministar Delić.

Na radnom sastanku prisutnima se obratio i načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović ističući da je saradnja svih nivoa vlasti, kombinovana s iskustvom i znanjem naših stručnjaka i stručnjaka iz Republike Turske način da ovaj projekt konačno nakon petnaest godina bude uspješna priča, kako za Općinu Novo Sarajevo, tako i za Kanton Sarajevo.

Delegaciju Generalne direkcije šuma Turske čine projektanti i inžinjeri šumarstva koji će zajedno s našim stručnjacima krenuti u pripremu projektne dokumentacije i same implementacije projekta Park šume Hum, s tim da će u prvoj fazi izrade i pripreme projektne dokumentacije učestvovati i predstavnici UNDP-a.

Na današnjem sastanku upriličene su i prezentacije o planiranim aktivnostima oko realizacije ovog značajnog projekta, nakon čega su delegacije zajedno obišle i lokalitet Parka-šume Hum.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU