Srijeda, 4 kolovoza, 2021

Održana videokonferencija ravnatelja graničnih policija država EU-a i Balkana

Videokonferencija ravnatelja graničnih policija država EU-a i Balkana održana je u četvrtak na inicijativu predsjednika Savezne policije dr. Dietera Romanna, a u ime Granične policije BiH nazočio je ravnatelj Zoran Galić, pomoćnik ravnatelja za organizaciju i operacije Dragan Kulić i načelnik Uprave za operacije Veljko Lazić.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

 Videokonferencija je održana s ciljem razmjene informacija o izazovima nezakonitih migracija i organiziranog prekograničnog kriminala na najvišoj stručnoj razini.

Pored toga, razmijenjeni su podaci i informacije u pogledu poduzimanja mjera u vezi s nezakonitim migracijama i učinkovitije zaštite državnih granica.

Ravnatelj Galić je istaknuo da Granična policija BiH kontinuirano poduzima mjere i aktivnosti u borbi protiv nezakonitih migracija.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

– Migrantska kriza je globalni problem i potrebno je kontinuirano poduzimati mjere kako bi se spriječili nezakoniti prelasci državne granice. Od početka 2021. godine, pripadnici Granične policije BiH odvratili su više od 3 600 osoba od pokušaja nezakonitog prelaska državne granice. Granična policija BiH od samog početka migrantske krize preraspoređuje kadrovske kapacitete te angažira policijske službenike iz drugih policijskih agencija na dijelove granice gdje je najveći migracijski pritisak te obavlja pojačan nadzor državne granice – kazao je Galić. 

 Granična policija BiH maksimalno je otvorena za suradnju i poduzimanje svih mjera iz svoje nadležnosti. Aktivna suradnja i koordinacija s policijskim agencijama susjednih zemalja je ključna u rješavanju migrantske krize, navodi se u priopćenju. 

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas