Online koncertom ‘Pod gustom krošnjom’ zatvaraju se Dani općine Centar

Iz JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo danas su na konferenciji za novinare najavili tri kulturna događaja kojim će zatvoriti obilježavanje Dana općine Centar.

Prvi je izložba „Negdje na kraju zatišja“ posvećena Želimiru Altarcu Čičku, izložba za koju je direktor JU CKM Armin Omerović kazao da je jedna od top pet izložbi koja je im je u srcu najdraža.

Dodao je da su dizajn izložbe uradili Emir Operta i Amina Abdičević, a producentica je Edina Gugać.

Izložba će biti otvorena u nedjelju 9. maja u 18. sati.

Drugi događaj je obajava rezultata i dodjela nagrada za 7. Fotokonkurs „Boje moga mjesta“  na koji je stiglo oko 400 radova iz cijela BiH i treći događaj je Live i online koncert „Pod gustom krošnjom“ posvećen Đorđu Blaševiću u saradnji s bendom „Tajni gaz” u produkciji JU CKM-a.

Govoreći o izložbi koja je posvećena Želimiru Altarcu Čičku, bas-gitarista i kompozitor legendarnih “Indexa” Fadil Redžić, koji je bio vrlo emotivan, prisjećajući se vremena s Čičkom, kazao da na svakoj slici izložbe koju gleda, Čičak se smije.

– On je Indexe jako zadužio svojim pjesmama. Čičak je jednostavno sarajevska ikona i legenda i sve nas je zadužio- naglasio je.

Dizajner izložbe, Emir Operta je kazao da se susreo s velikim izazovom kako život i rad Čička kroz fotografiju smjestiti u jedan galerijski prostor i kako pomiriti emocije.

– S druge strane imamo temu koja je rokenrol, koji je sam po sebi jako dinamičan i šaren. Rezultat toga i akcenat ove izložbe je zid, jedna linija koju čitavu ovu priču prezentira na jedan decentan način. Na liniji u datim momemtima oživljavamo čitavu priču s video i audio prezentacijom kako bi posjetitelji što bolje mogli tu emociju doživjeti – istakao je Operta.

Njavljujući  treći dogođaj, online koncert „Pod gustom krošnjom“, frontmen benda “Tajni gaz” Adnan Kukuruzović,  je kazao da su odabrali 11. maj zato što je to rođendan Đorđa Balaševića.

Bend broji osam članova, a u svom sastavu imaju gotov sve instrumente koji se pojavljuju na orginalnim snimcima Balaševićevih pjesama. U produkciji JU CKM bit će organiziran live i facebook live koncert s početkom u 21. sat.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU