Općina Centar će za 540 prvačića obezbijediti udžbenike, školski pribor i ruksak

Općina Centar će i ove školske godine obezbijediti besplatne udžbenike, školski pribor i ruksake za sve prvačiće koji su upisani u osnovne škole na njenom području, a za tu namjenu je u ovogodišnjem budžetu planirano 100.000 maraka.

Nakon prvog upisnog roka u aprilu, za predstojeću školsku godinu u prve razrede osnovnih škola na području općine Centar upisano je 540 prvačića i to 284 dječaka i 256 djevojčica.

Najveći broj prvačića iz Centra – njih 77 će u školskoj 2021./2022. godini pohađati školu „Musa Ćazim Ćatić“. U školu „Isak Samokovlija“ upisano je 66 mališana, a u školu „Nafija Sarajlić“ njih 61. U školu „Safvet-beg Bašagić“ upisano je 60 prvačića, a 59 prvačića upisano je u školu „Alija Nametak“.  Osnovnu školu „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ pohađat će 50 prvačića, dok je po 45 prvačića upisano u Katolički školski centar i školu „Hasan Kikić“. U školu „Silvije Strahimir Kranjčević“ upisano je 33, u školu „Vladislav Skarić“ 27, a u školu „Hasan Kaimija“ 14 prvačića. U Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju upisana su 3 mališana, saopćeno je iz Općine Centar.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU