Općina Travnik/ Važna obavijest!

Iz Općine Travnik uputili su Obavijest za vlasnike bespravno izgrađenih objekata i vlasnike objekata koji nisu riješili imovinsko pravne odnose, a izgrađeni su na zemljištu u vlasništvu i posjedu Općine Travnik, na području Babanovca, a pokrenuli su postupak do 13.08.2021.godine, dužni su nakon dobivanja pravosnažnog rješenja o urbanističkoj saglasnosti, a saglasno odredbama Zakona o stvarnim pravima i članu 61. Zakona o građevinskom zemljištu podnijeti zahtjev za dodjelu zemljišta , a najkasnije do 01.10.2021.godine, te da u što kraćem roku plate naknadu za dodijeljeno zemljište i ostale naknade zakonom propisanei pribave odobrenje za građenje za gore navedene objekte.

Protiv svih vlasnika bespravno izgrađenih objekata, koji ne podnesu zahtjeve za dodjelu zemljišta u svrhu legalizacije objekata biće pokrenuti zakonom predviđeni postupci kao i postupci uklanjanja takvih objekata.

Istovremeno, obavještavamo sve one koji započinju ili imaju namjeru započeti nelegalnu gradnju na području Vlašića bez potrebnih dozvola da će se pojačanom kontrolom na terenu preduzimati represivne mjere kako od strane nadležnih inspektora tako i podnošenjem krivičnih prijava zbog bespravne gradnje.

općina travnik/ važna obavijest!
općina travnik/ važna obavijest!
spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU