Opel objavio fotografije maskirane Astre (FOTO)

Njemački proizvođač postepeno otkriva novu generaciju svog kompaktnog hečbeka.

Samo par sedmica uoči zvanične premijere, Opel je objavio fotografije kamuflirane pretprodukcijske Astre nastale tokom testiranja vozila u realnim uslovima vožnje.

Dio testova obavljen je po zimskom vremenu, na sjeveru Švedske, gdje su na niskim temperaturama ispitivane i baterije u plug-in hibridnoj verziji budućeg modela.

opel objavio fotografije maskirane astre (foto)

Osim toga, Opel je novu Astru testirao i u Dudenhofen test centru u Njemačkoj, pri velikim brzinama.

Fotografije ipak ne otkrivaju detalje spoljašnjosti, s obzirom na to da je Astra prekrivena maskirnom folijom, ali se mogu sagledati proporcije i oblik nove generacije popularnog hečbeka.

Nova Astra je zasnovana na EMP2 mehaničkoj platformi koju dijeli s modelima Peugeot 308 i DS4.

Poznato je da će motorizacija obuhvatiti 1.2-litarski benzinac, kao i 1.5-litarski dizelaš, a društvo će im praviti dva plug-in hibridna pogonska sistema. U srcu hibrida biće 1.6-litarski benzinac, kome će pomagati jedan ili dva elektromotora, u zavisnosti od toga hoće li automobil imati prednji ili pogon na sve točkove.

Opel nam je dopustio da zavirimo i u unutrašnjost test vozila, ali je veći dio enterijera također bio sakriven.

opel objavio fotografije maskirane astre (foto)

Na fotografijama može da se vidi samo multifunkcionalni volan, zasječen na donjem dijelu, i ručica mjenjača, dok se ispod platnenog pokrivača, na vrhu centralne konzole, jasno nazire veliki ekran multimedijalnog sistema.

Izgled ovog displeja Opel nam je otkrio u jednom od prethodnih “tizera”, kada smo vidjeli i dizajn farova, kao i još neke detalje automobila.

opel objavio fotografije maskirane astre (foto)

Zvanična premijera nove Astre održat će se se u julu.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU