-1.2 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  Oružane snage BiH i EUFOR potpisali Plan obuke i saradnje za 2022. godinu

  ()

  Plan obuke i saradnje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine sa EUFOR-om za 2022. godinu potpisan je danas u Domu OS BiH.

  Plan su potpisali zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić i načelnik štaba EUFOR-a brigadni general Szilárd Gerőfi.

  Ovom prilikom general Jerkić se zahvalio EUFOR-u na dosadašnjoj uspješnoj saradnji koja se realizira kroz individualnu i kolektivnu obuku pripadnika OS BiH i EUFOR-a, angažiranjem mobilnih timova za obuku, mentoring timova i eksperata za pojedine oblasti, te zajedničku obuku s Multinacionalnim bataljonom EUFOR-a. Također, pohvalio je kontinuiranu i nesebičnu podršku koju snage EUFOR-a u BiH svih prethodnih godina pružaju u procesu izgradnje samoodrživih operativnih sposobnosti i kapaciteta obuke OS BiH, uz želju za nastavkom postizanja izuzetnih rezultata u sljedećoj godini.

  Tokom ceremonije potpisivanja, general Gerőfi je istakao važnost daljnje saradnje Oružanih snaga BiH i EUFOR-a na polju obuke koja za cilj ima razvoj operativnih sposobnosti OS BiH. Između ostalog, izrazio je zahvalnost Oružanim snagama BiH na uspješnoj saradnji i postignućima u prethodnom periodu, kao i spremnost EUFOR-a za nastavkom pružanja podrške Oružanim snagama BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću OSBiH. 

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO