0.5 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022

Otac Britney Spears službeno suspendovan s mjesta njenog staratelja

Sutkinja je suspendirala oca Britney Spears iz pravnog aranžmana prema kojem je imao kontrolu nad njenim životom i nakon što ga je Spears optužila za višegodišnje zlostavljanje.

Jamie Spears imenovan je njenim skrbnikom 2008. godine, usred zabrinutosti za njeno mentalno zdravlje. U srijedu je sutkinja dodijelila tu ulogu čovjeku kojeg je imenovao Spears.

Spears, koji poriče bilo kakvo zlostavljanje, podnio je zahtjev za prekid starateljstva nakon što je Britney Spears zatražila drugog skrbnika.

Obožavatelji širom svijeta podržali su je kroz kampanju #FreeBritney.

Starateljstvo dodjeljuje sud pojedincima koji ne mogu donositi vlastite odluke, poput onih s demencijom ili drugim mentalnim bolestima.

Spearsovo je podijeljeno na dva dijela – jedan za njenu imovinu i finansijske poslove, a drugi za nju kao osobu. Prema ovom zakonskom sporazumu, ona nema kontrolu nad svojim finansijama još od 2008. godine.

Jamie Spears je u početku bio zadužen za oba dijela konzervatorija, ali je zbog zdravstvenih razloga odstupio s mjesta ličnog staratelja svoje kćeri 2019. godine. Jodi Montgomery, stručnjak za njegu, zamijenio ga je u toj ulozi na privremenoj osnovi.

  Šeron Stoun nasmijala i oduševila izjavama: Muškarci su poput miksera

Na sudskom ročištu u Los Angelesu, sutkinja Brenda Penny formalno je prekinula starateljsku dužnost koju je zvijezda imala s ocem, ali je ostavila zasebno konzervatorsko mjesto s računovođom koju je odabrao Spearsov pravni tim.

Spears je tvrdio da ovaj računovođa, John Zabel, nije kvalificiran da nadgleda pjevačicino bogatstvo od 59 miliona dolara.

Sutkinja Penny je odlučila da se „briga o pjevačici“ odmah preda g. Zabelu, dodajući da je to “u najboljem interesu starateljstva”.

Njeni advokati su također zatražili da se u narednih 30 do 45 dana održi novo ročište kako bi se odlučilo hoće li se starteljstvo nad Spearsovom potpuno okončati.

Spearsina borba s mentalnim zdravljem i sudovi privukli su veliki interes javnosti, a tri dokumentarna filma o njenom životu objavljena su samo u posljednjih sedam dana.

Uoči ročišta u srijedu, obožavatelji su održali skup ispred suda gdje su pjevali njen klasik “Hit Me Baby One Time”. Obožavatelji na londonskom Trafalgar Squareu također su u srijedu održali skup Free Britney.

Britney Spears se nije pojavila na saslušanju. (BBC)

  Zvijezda Baywatcha skinula se do kraja: Izgleda nevjerovatno čak i u 52. godini

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU