Ovo je rendgen mule koja je u Zagrebu “pala” s kilogramom kokaina – TNTPortal

Velika zapljena droge na zagrebačkom aerodromu. Pripadnici graničnog carinskog ureda Zračne luke Zagreb uhvatili su 3. listopada 28-godišnju Brazilku koja je pokušala u Hrvatsku unijeti gotovo kilogram kokaina.

U Zagreb je stigla letom iz Sao Paula preko Lisabona. Carinicima je bila sumnjiva pa su joj napravili rendgen abdomena. Vidjeli su više stranih tijela i odmah je prebacili u bolnicu.

Tamo su iz nje izvadili čak 76 kapsula s drogom koja teži otprilike 990 grama, objavila je zagrebačka policija.

Drogu je, dodaje policija, progutala u Brazilu, a sumnjaju da je bila namijenjena daljnjoj preprodaji.

Dnevnik.hr objavio je fotografiju rendgena.

Policija o Brazilki i drogi:

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjom državljankom Brazila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

Naime, sumnja se da je 3. listopada 2021. godine avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona pristigla na teritorij Republike Hrvatske, točnije na prostor Zračne luke “Franjo Tuđman” u Zagrebu.

Prilikom obavljanja carinskog nadzora, putnica je podvrgnuta nadzoru u sklopu kojeg je učinjen rengenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičene.

Odmah po uočenom, osumnjičenoj je u cilju zaštite njezina zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb.

Tijekom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosila ukupno 76 komada kapsula ispunjenih drogom kokain, koje je prethodno progutala u Brazilu.

Droga koja je na taj način unesena u Republiku Hrvatsku ukupne je težine oko 990 grama.

Cilj unosa kapsula punjenih drogom kokain bila je daljnja preprodaja. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Treći slučaj od srpnja da Brazilci švercaju kokain

Ovo je treći slučaj od srpnja ove godine da Brazilci švercaju kokain u i preko Hrvatske. Policija je u srpnju zaplijenila 3,5 kila kokaina koje su u dva slučaja pokušali unijeti Brazilci. Prvo je Brazilac stigao s gotovo 2,5 kilograma kokaina.

Sumnja se da je muškarac od nepoznatih osoba preuzeo avionske karte za putovanje Sao Paolo-Pariz-Zagreb, 1.000 eura, šest bočica kozmetičkih proizvoda u kojima se nalazio kokain pakiran u više vrećica ukupne težine oko 1.500 grama, te dvije vrećice bombona u kojima su se nalazila 43 paketića ispunjena kokainom ukupne težine oko 927 grama.

Tjedan dana prije njega, u Zagreb je stigla i djevojka (22) iz Brazila. Ona je drogu sakrila u grudnjaku. I u ovom slučaju zapljenu su obavili Carinski službenici u suradnji s policijom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičena 22-godišnjakinja, radi daljnje preprodaje 1. srpnja 2021., po prethodnom dogovoru sa za sada nepoznatim muškarcem, u sanitarnom čvoru na aerodromu u Sao Paolu u kanti za otpatke uzela torbicu u kojoj su bile zrakoplovne karte Sao Paolo-Lisabon-Zagreb, novac i odjevni predmet s ušivenim kokainom, ukupne mase oko 1.080 grama, prenose 24 sata.

Kokain je osumnjičena 2. srpnja preko Međunarodnog graničnog prijelaza Zagreb prokrijumčarila u Republiku Hrvatsku, na način da je navedeni odjevni predmet obukla na sebe još u Sao Paolu.

(www.jabuka.tv)

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU