Ovog vikenda u Importanne Centru vakcinisano 477 osoba

U okviru pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv Covid-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo organizirao je akciju “Vakcinacija prema građanima”. 

Ovog vikenda vakcinacija se vršila na punktu u Importanne Centru, gdje je aplicirano ukupno 477 doza. Građanima su na raspolaganju bile vakcine Moderna, Pfizer i Sinopharm. 

Vakcinacija je u tržnim centrima počela 6. novembra, a uzimajući u obzir da se u prethodnim vikendima vakcinacija vršila u brojnim tržnim centrima u Kantonu Sarajevo, ukupno je za šest vikenda vakcinisano više od 3.000 osoba na tim lokacijama.  

Ministar zdravstva KS Haris Vranić je i ovom prilikom izrazio zadovoljstvo dosadašnjim uspjehom ove akcije, te najavio da će se ona nastaviti i dalje, bez obzira na to što Kanton Sarajevo ima najbolji procent vakcinisanih građana, čak i u odnosu na neke gradove u regionu.  

Bitno je naglasiti da se na ovim punktovima vakcinišu osobe svih dobnih skupina, a najviše mladi ljudi.  

Vakcinacija u Kantonu Sarajevo nastavlja se u domovima zdravlja, gdje se osim prve doze, vrši i revakcinacija, te davanje treće doze vakcine, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.  

Treća doza svih vrsta vakcine su na raspolaganju svim dobnim skupima, kao i onima koji su primili prve dvije doze van Kantona Sarajevo, ali je prvo potrebno da prijave podatke o prve dvije doze u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.  

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU