Pametni sat – neizostavni dio fitnes opreme, ali i modni dodatak

Pametni satovi su višenamjenski gadgeti savršeni za bavljenje sportom i ostalim aktivnostima na otvorenom. Riječ je o modelima s elektroničkim zaslonom na dodir koji podržavaju određeni operacijski sustav. Pomoću pametnog sata  možete pratiti vaš tjelesnu aktivnost, brojati korake i sl., a osim toga razvijene su i mnoge druge funkcije koje vam omogućuju, primjerice, beskontaktno plaćanje, slušanje glazbe i sl. Pametni satovi koristit će vam i na vašem poslu te olakšati mnoge zadatke.

Muški i ženski pametni satovi izvrsna su zamjena za klasični sat; dolaze u raznim stilovima i dizajnima, tako da ćete ih vrlo lako uskladiti sa svakom vašom odjevnom kombinacijom te će postati neizostavni modni dodatak. K tome u prilog ide činjenica da kod nekih modela možete mijenjati remene.

Ljubiteljima sportskog stila i sportske elegancije sigurno će se najviše svidjeti pametni satovi sa silikonskim remenom, dok će onima koji preferiraju glamurozan stil najbolje pristajati modeli s metalnim ili kožnim remenom.

Pripadnicama ljepšeg spola savjetujemo modele sa svjetlijim remenom u boji poput bež, bijele, crvene, sive ili svijetlo ružičaste. Muškarci mogu birati između klasičnih boja: crne, smeđe, plave, zelene, maskirne ili kombinacije navedenih boja.

Kao što smo ranije naveli, remeni pametnih satova izrađuju se od metala, silikona, kože i kvalitetne tkanine.

Brojni popularni modni brendovi plasirali su na tržište svoje modele od kojih svakako treba spomenuti Huawei, Garmin i Samsung. Modeli se razlikuju po obliku sata; tako postoje četvrtasti i okrugli satovi. Osim toga, druga glavna razlika odnosi se na analogno odnosno digitalno prikazivanje vremena.

Kako povezati pametni sat s mobitelom?

Prilikom odabira vašeg pametnog sata ne zaboravite provjeriti je li odabrani model kompatibilan s vašim mobitelom. Najčešći način povezivanja sata i mobitela je putem Bluetootha. Jednostavno uključite Bluetooth na oba uređaja i uparite ih. Radi što lakšeg snalaženja oko eventualnih problema pročitajte upute proizvođača. Osim toga, i na internetu možete pronaći brojne video isječke koji će odgovoriti na sva vaša pitanja.

Koji pametni sat odabrati?

Iako je pametni sat obogaćen mnoštvom korisnih funkcija, njegova najvažnija je i dalje pokazivanje vremena. Međutim, kada tražite savršeni model koji će odgovarati vašim potrebama i željama, vodite se dostupnim funkcijama od kojih izdvajamo primanje poruka i obavijesti, reproduciranje glazbe, beskontaktno plaćanje, mjerenje otkucaja srca, bilježenje koraka, mjerenje potrošnje kalorija…

Svakako treba spomenuti i ostale prednosti pametnih satova:

  • prepoznavanje faze spavanja/sna,
  • alarm u obliku nježne vibracije na zglobu,
  • LED svjetiljka,
  • GPS lokator i sl.

Osim navedenog, pri kupnji obratite pažnju na to je li sat koji planirate nabaviti kompatibilan s vašim mobitelom. Dakle, ako na mobitelu imate iOS operativni sustav, onda i odabrani model mora podržavati isti.

Nakon toga razmotrite cijenu, proizvođača, vrstu mehanizma, oblik kućišta te uzmite u obzir činjenicu je li vodootporan. Pažljivo provjerite sve funkcije koje model podržava te utvrdite jesu li vam dostatne za svakodnevno nošenje. Imajte na umu da što više stvari provjerite, donijet ćete bolju odluku o kupovini.

Postoji li dječja ponuda pametnih satova?

Pametni satovi nisu popularni samo među odraslima nego i međ djecom. Ako planirate iznenaditi vašeg klinca najnovijim modelom, najprije se upoznajte s njegovim glavnim funkcijama. Pojedini modeli imaju ugrađenu roditeljsku kontrolu kao i SOS tipku za brzi poziv. Bilo bi dobro kad bi odabrani sat imao svjetiljku, nadzor spavanja te svakako GPS lokator.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU