Plivači SPID-a napravili žetvu medalja na takmičenjima u Beogradu i Sarajevu

Žetvu medalja napravili su takmičari Plivačkog kluba SPID nastupivši u subotu na dva međunarodna takmičenja u Beogradu i Sarajevu.

Na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu na šestom tradicionalnom međunarodnom “Sharks kup 2021” plivači SPID-a osvojili su šest medalja. Nastupili su predstavnici 26 klubova sa ukupno 460 takmičara, među kojima je Jan Radenović bio jednom srebrni i dva puta bronzani. Lamija Cviko okitila se sa srebrom i bronzom, dok je Marija Perica bila jednom treća na pobjedničkom postolju.

Boje kluba branili su još Adrian Kristić, Josip Ban, Ajša Kapetanović, Iman Kapetanović, Farah Godinjak, Mia Hodžić, Salim Gerin, Sara Nukić i Hena Smajlović, pod stručnim nadzorom trenerica Azre Rebronja i Ilde Kukuruzović.

– Izuzetno dobrim rezultatima na “Sharks kupu” otvorili smo novu sezonu na najbolji mogući način. Šest medalja u jakoj konkurenciji među predstavnicima Srbije, Albanije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, najbolja su najava onoga što očekujemo od naših takmičara i u nastavku ove sezone. Već početkom oktobra naš klub je organizator međunarodnog “Restart kupa” u Sarajevu, gdje želimo dodatno popraviti rezultate, ali i potvrditi trenutnu odličnu formu naših plivača – kazala je Ilda Kukuruzović.

Takođe, prvog dana vikenda ekipa SPID-a briljirala je na mitingu “Trofej Beograda”. Takmičenje za osobe sa invaliditetom je održano na Olimpijskom bazenu “25. maj” u Beogradu, gdje je sedmočlani sarajevski tim zadivio plasmanima u jakoj konkurenciji.

Sa dvije zlatne medalje okitio se Kenan Kovačević, a pratio ga je jedan od najboljih mladih plivača Evrope Ismail Zulfić sa zlatom i bronzom. Ismail Barlov u Sarajevo se vratio sa dva srebra, Lejla Sporišević sa srebrom, Ahmed Mašetić sa srebrom i bronzom. Stefan Đorđević bio je dva puta trećeplasirani, a Hena Godinjak jednom.

Na mitingu “Trofej Beograda” učestvovalo je više od 100 plivača iz Srbije, Beograda, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Plivačkog kluba SPID.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU