Po nalogu Tužilaštva BiH policijska akcija u predmetu Bosnalijek

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine realizira se policijska akcija u predmetu Bosnalijek, saopćeno je iz te pravosudne institucije. 

Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici SIPA-e, u više gradova u Bosni i Hercegovini, vrše lišenja slobode osumnjičenih i pretrese objekata i prostorija u okviru istrage za koruptivna krivična djela u višemilionskom iznosu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Aktivnosti se provode u okviru opsežne istrage krivičnih djela organiziranog kriminala, pranja novca, zlouporabe položaja i financijskog kriminala u okviru koje je evidentirana nezakonita imovinska korist u višemilionskom iznosu. 

U okviru predmeta Tužilaštva BiH i partnerske policijske agencije vodili su dugotrajnu istragu u okviru koje je ostvarena međunarodna saradnja sa partnerskim institucijama više država.

Nakon lišenja slobode i pretresa, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima – navodi se u saopćenju.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU