Počele pripreme za 11. SBF / Hotelijeri i Turistička zajednica KS podržali održavanje 11. Sarajevo Business Foruma

Predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo i rukovodeći ljudi Swissotela Sarajevo, Hotel Europe Group, Hotel Hills Thermal & Spa Resort, Courtyard by Marriott i Pino Nature podržali su organizaciju 11. Sarajevo Busines Foruma (SBF), koji će se održati u maju naredne godine. Zaključak je ovo nakon sastanka koji je održan sa rukovodstvom BBI banke – koja je organizator SBF-a.

počele pripreme za 11. sbf / hotelijeri i turistička zajednica ks podržali održavanje 11. sarajevo business foruma
počele pripreme za 11. sbf / hotelijeri i turistička zajednica ks podržali održavanje 11. sarajevo business foruma

U okviru priprema za 11. SBF 2022 održali smo sastanak sa vodećim hotelijerima iz Kantona Sarajevo i našim privrednicima iz turističke industrije kako bismo program SBF-a uskladili s njihovim očekivanjima i potencijalima bh. ekonomije. Danas smo ovdje imali priliku razmijeniti iskustva o potencijalima rasta i razvoja hotelske industrije, kongresnog i drugih vidova turizma, te definirali prioritetne mjere i smjernice kojima ćemo se rukovoditi tokom investicijske konferencije Sarajevo Business Forum 2022. godine. Čuli smo zanimljiva mišljenja i ideje za razvoj turističkog sektora i BBI banka je spremna dati podršku hotelijerima u njihovim razvojim projektima. Zaključak današnjeg sastanka da je SBF najbolja incijativa za predstavljanje BiH i njenog glavnog grada kao centra za investicije, razvoj i saradnju“, izjavio je, nakon sastanka, Nedžad Gušić, član Uprave BBI banke.

Bosna Bank International najavila je održavanje 11. SBF-a u maju naredne godine. Konferencija je prvobitno organizovana 2010. godine i pozicionirana je kao jedan od najvažnijih poslovnih i investicionih događaja za Jugoistočnu Evropu.

počele pripreme za 11. sbf / hotelijeri i turistička zajednica ks podržali održavanje 11. sarajevo business foruma
počele pripreme za 11. sbf / hotelijeri i turistička zajednica ks podržali održavanje 11. sarajevo business foruma

Turistička zajednica Kantona Sarajevo prethodnih godina dala je snažnu podršku organizaciji Sarajevo Business Foruma i očekujemo da će ova saradnja biti nastavljena i na 11. SBF-u. Velike investicijske konferencije, poput SBF-a, uvijek su sjajna prilika za promociju zemlje u kojoj se organiziraju, te snažna podrška razvoju turističkog sektora i generalno privrede“, kaže Dženana Bećirević iz Turističke zajednice KS.

Sličnog mišljenja je Senad Halilović predsjednik Udruženja turističkih privrednika u BiH i direktor hotela Hollywood i Hills.

Sama činjenica da Sarajevo Business Forum traje dugi niz godina, govori o kvaliteti ovog događaja. Puno je pozitivnih efekata koji SBF ostavlja na privredu BiH. Tokom održavanja SBF svi hotelski kapaciteti u gradu su popunjeni i generalno raste potražnja za turističkom ponudom u našoj zemlji“, izjavio je Halilović.

Aida Terzić, direktorica Relax Toursa i Hotela Pino Nature naglasila je kako je prethodnih godina učestvovala na Sarajevo Business Forumu i nosi samo pozitivna iskustva.

Ovakvi događaji odašilju pozitivnu sliku u svijet o potencijalim i mogućnostima BiH i Sarajeva, kao turistički interesantne destinacije, ali i dobre prilike za investicije. U vrijeme održavanja SBF-a potražnja za hotelskim smješajem u Sarajevu raste,a samim tim raste i potražnja u još 67 privrednih grana. Radujemo se da će 11. SBF biti održan i s nestrpljenjem očekujemo maj i Sarajevo Business Forum“, govori Terzić.

“BBI banka, kao lider u privlačenju investicija u našu zemlju, će u narednom periodu organizirati tematske sjednice poput ove sa vodećim firmama iz specifičnih industrija kako bi stekla što bolji uvid u potrebe tržišta i bh. privrede, te kako bi nastavila sa aktivnostima na razvoju poslovnog okruženja”, zaključuje Gušić.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU