Počeo upis djece u sarajevske vrtiće za školsku 2021/2022

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje obavještava da je Javna ustanova “Djeca Sarajeva” raspisala javni poziv za upis djece u vrtiće za školsku 2021/2022.

To uključuje Javni poziv za redovan prijem djece u cjeloviti razvojni program u školskoj 2021/2022. godini i Javni poziv roditeljima/starateljima djece obaveznika predškolskog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo za prijavu i upis djece u vrtiće JU “Djeca Sarajeva” i osnovne škole u kojima se realizira obavezni program za školsku 2021/2022. godinu.

Za školsku 2021/2022. počeli s radom i vrtić Vrtić “Bulbuli” u organizacionoj jedinici Stari grad, za upis djece u cjeloviti razvojni program za mješovitu grupu od 6 mjeseci do 3 godine života i mješovitu grupu djece od 3 godine do polaska u školu.

Tu je i Vrtić “Vjeverica” u organizacionoj jedinici Novi Grad za upis djece u cjeloviti razvojni program za odgojnu grupu uzrasta 1-2 godine, odgojnu grupu uzrasta 2-3 godine života, odgojnu grupu u 4. godini života, odgojnu grupu u 5. godini života, odgojnu grupu u 6. godini života.

S radom je počeo i vrtić “Umihana Čuvidina” u organizacionoj jedinici Novi Grad, za upis djece u cjeloviti razvojni program za odgojnu grupu uzrasta 1-2 godine života, odgojnu grupu uzrasta 2-3 godine života, odgojnu grupu u 4. godini života, mješovitu grupu djece od 3. godine do polaska u školu, kao i  vrtići “Bulbuli” i “Vjeverica” za upis djece u obavezni program, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU